Gyertek haza, Ludacskáim! – avagy Hortobágyi húsos palacsinta újragondolva

Léteznek olyan ételek, amelyekkel a világ végéről is haza lehet csalogatni a gyerekeimet. Ilyen többek között az újragondolt hortobágyi húsos palacsintám.

Hozzávalók:

A palacsinta tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl szódavíz
  • csipet só
  • olaj vagy zsír a sütéshez

 A töltelékhez:

  • csirkepörkölt /maradék is lehet/
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

Kisütjük a palacsintákat.

A csirkehúst lefejtjük a csontokról és ledaráljuk. Belekeverünk 1 kanál tejfölt és a pököltszaftból is egy keveset, hogy jó krémes legyen a töltelék.

A palacsintákat megtöltjük, kivajazott tűzálló tálba helyezzük. A megmaradt pörköltszaftot a tejföllel összeforraljuk, a megtöltött palacsintákra öntjük, előmelegített sütőben 180 fokon 30 percet sütjük.

Tipp:

Gazdagítja az ízvilágát, ha a csirkepörköltben csirkemáj és /vagy/ gomba van!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s