Tiramisu

Sokáig kutattam a legegyszerűbb, legfinomabb tiramisu receptjét, mire erre rátaláltam. Gyermekeim kedvence, mellé epret szervírozhatunk.

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • fél kg mascarpone
  • 4 ek. porcukor
  • 40 dkg babapiskóta
  • 3 dl fekete főzött kávé
  • fél cent rum/konyak/amaretto

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a porcukorral és a mascarponéval. A fehérjét felverjük habnak, és hozzákeverjük a krémhez. A kihűlt, főzött kávéba belekeverjük az alkoholt és a piskótákat egyenként belemártjuk (csak egy pillanatra mindkét oldalát, különben elázik). Egy kb. 30×30 centis tálba fektetjük a piskótákat, rákenjük a krém felét, utána ismét egy sor piskóta és a krém másik felét is rásimítjuk. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, tálalás előtt kakaóporral megszórjuk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s