Tiramisu

Sokáig kutattam a legegyszerűbb, legfinomabb tiramisu receptjét, mire erre rátaláltam. Gyermekeim kedvence, mellé epret szervírozhatunk. Hozzávalók: 3 tojás fél kg mascarpone 4 ek. porcukor 40 dkg babapiskóta 3 dl fekete főzött kávé fél cent rum/konyak/amaretto Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a porcukorral és a mascarponéval. A fehérjét felverjük habnak, és hozzákeverjük a krémhez….

Fokhagymás harcsaszelet

Hozzávalók: 4 szelet harcsa 1 db lime fokhagymakrém chayenne bors feketebors só Oliva olaj Elkészítése: A halszeleteket sütés előtt 2 órával sózzuk, / de vigyázat, fokhagymakrémben pácoljuk, és az sós!/  borsozzuk, meglocsoljuk oliva olajjal, a lime kifacsart levével, reszelt héjával, majd 2 evőkanálnyi fokhagymakrémmel megkenjük. Serpenyőben, vagy grill sütőlapon hirtelen megsütjük. Tipp: Snidlinges-joghurtos, vagy Ayoli-…

Snidlinges joghurtos szósz

Ezt a könnyű joghurtos szószt sült halakhoz ajánlom. A lime miatt, kicsit egzotikus íze van. Hozzávalók: 1 tk mustár 4 ek. majonéz 1tk porcukor vagy édesítőszer fél lime vagy citrom leve, héja is reszelve 2 dl joghurt 1-2 db csemege uborka só, bors snidling pár csepp olivaolaj Elkészítése: A mustárt a majonézzel a porcukorral, az…

Erdélyi krumplileves

Ezt a levest akkor kóstoltam, mikor Erdélyben átutazóban megálltunk egy fogadóban. Azóta már számtalanszor elkészítettem, mert megunhatatlan, és sokkal nagyobb ízvilága van, mint a hagyományosnak. Kiadós és nagyon laktató. Hozzávalók: fél kg krumpli 1 kis fej vöröshagyma 5 dkg füstölt kolbász személyenként 1 tojás 2 dl tejföl 1,5 l víz 2-3 babérlevél petrezselyemzöld egészkömény, só,bors,…

Diós csiga

 Imádok kelt kalácsot sütni! Már maga a dagasztás is olyan, mintha élne és lélegezne a kezem alatt a tészta! Nem beszélve a fenséges illatról, akár nyers, akár a sülő kalács, az embernek a gyermekkorát idézi. Ezt a receptet kezdőknek is ajánlom, mert a siker garantált! Hozzávalók: 60 dkg finomliszt 3 tojássárgája 4 ek. cukor 5…

Csípős – csavart sörkorcsolya

Barátaidat áthívtad egy beszélgetős- sörözgetős estére, és valami gyorsat akarsz mellé tálalni? Ezt a sörkorcsolyát nagyon egyszerű elkészíteni! Egyetlen kis problémája van: Pillanatok alatt elfogy!!! Hozzávalók: 1 cs. fagyasztott leveles tészta 2 ek. csípős piros arany 4 ek. magvas mustár 20 dkg bacon 30 dkg reszelt sajt 1 tojás a kenéshez szezámmag megszórni / el…

Marhaszegy barnamártással

Ennek az ételnek számtalan előnyét élvezem. Ha gyermekünk nem eszi meg a zöldségeket, akkor is szeretni fogja; cseréptálban a sütőben készül, ez mellett más teendőinket is el tudjuk végezni; ha vendégeinket valami különleges fogással akarjuk kínálni; ha előre akarunk főzni, mert melegítve is kiváló! Hozzávalók: 1,5 kg marhaszegy, vagy oldalas 3 szál sárgarépa 2 szál…

Tepertős pogácsa

Megsárgult, régi szakácskönyvből kiszakadt lapon találtam ezt a pazar pogácsát. Talán még azok is megszeretik, akik eddig nem rajongtak érte, hozzám hasonlóan. Kicsit időigényes, de az eredmény kárpótol a fáradalmakért. A recepten annyit változtattam, hogy 2 tojássárgáját, és némi fehérbort adtam hozzá, az előírt ecet helyett. 2 nagy tepsivel lesz ebből a mennyiségből, természetesen felezhető…

Tárkonyos füstölt húsos bableves

Kevés magyar családot ismerek, ahol ne főztek volna még bablevest ilyen vagy olyan formában. Ám ha nem mindennapi módon akarjuk, pici változtatással egy egészen új ízvilág tárul elénk, ami sokkal pikánsabb, mint a hagyományos! Figyelem csak hedonistáknak! 🙂 Hozzávalók: 1 kg füstölt hús /csülök, tarja, oldalas, stb) 1 szál füstölt kolbász 50 dkg száraz bab…

Gyertek haza, Ludacskáim! – avagy Hortobágyi húsos palacsinta újragondolva

Léteznek olyan ételek, amelyekkel a világ végéről is haza lehet csalogatni a gyerekeimet. Ilyen többek között az újragondolt hortobágyi húsos palacsintám. Hozzávalók: A palacsinta tésztához: 40 dkg finomliszt 3 tojás 1,5 dl tej 1,5 dl szódavíz csipet só olaj vagy zsír a sütéshez  A töltelékhez: csirkepörkölt /maradék is lehet/ 2 dl tejföl Elkészítés: Kisütjük a…